Vanhemmat cairnit

image_pdfimage_print

_________________________________________________________________________________

10-vuotias narttu cairn Ruuti Espoosta etsii uutta kotia

Olisitko sinä Ruutin oma ihminen? Kolmannen lapsemme synnyttyä joudumme luopumaan Ruutista. Ruuti etsii kotia laumasta, jossa ei ole pienempiä lapsia tai lapsenlapsia.
Syy koirasta luopumiseen on näykkäisyherkkyys. Ruuti on viimeisen neljän vuoden aikana joitakin kertoja näykkäissyt ja ollut hyvin lähellä näykkäistä meidän lapsiamme kasvoista.
Koiran luonne on hieman pehmeä, eli koira pelkää liukkaita lattioita eikä palaudu yllättävistä tai epämiellyttävistä tilanteista toimintakykyiseksi salamannopeasti.
Ruuti on asunut emänsä kanssa tämän poismenoon saakka ja hän on tottunut kissoihin.
Ruuti asuu kerrostalossa, eikä hauku talon äänille. Koira on tottunut matkustamaan autossa ja junalla.
Ruuti tykkää ruoasta, ulkoilusta ja pallolla ja vetonarulla leikkimisestä. Ruuti antaa tehdä hoitotoimenpiteet nätisti.

Yhteydenotot Veera.becker(at)gmail.com

___________________________________________________________________________________________

4,5-vuotias Pate etsii uutta kotia!

Pate on hyvin ihmisrakas ja vilkas poika, joka on mielellään kaikessa mukana. On elänyt pennusta saakka toisen 7v vanhemman leikkaamattoman uroscairnin kanssa. Voimakkaaana luonteena otti n vuoden iässä ykkösuroksen paikan, johon vanhempi cairn alistui. Tulevat toimeen keskenään hyvin, eikä alun välienselvittelyiden kaltaisia yhteenottoja ole enää ilmennyt. Toisiin koiriin Pate suhtautuu ensin epäluuloisesti, joka ilmenee haukkuen/rähjäten. Tutustuttuaan hyväksyy (ei tosin aina) uuden tulokkaan. Varsinkin, jos kyseessä narttu tai leikattu uros. Tutustuminen saattaa kuitenkin vaatia useamman tapaamiskerran.

Pate on asunut sekä omakotitalossa, että kerrostalossa, joka on tämän hetkinen asumismuotomme. Naapurit ovat kiitelleet, että koirani ovat hyvin hiljaisia. Eivät siis hauku yksin ollessaan. Pate saattaa kuitenkin haukkua, jos jää täysin yksin kotiin, sillä on tottunut toisen koiran seuraan. Pate on myöskin pidettävä kiinni ulkoillessa, sillä omaa melkoisen riistavietin. Omakotitalossa asuessamme, piha oli aidattu. Lisäksi saattaa rähjätä ohikulkeville koirille. Mopoille rähjää taatusti, sillä ei siedä niiden meteliä.

Tämänhetkinen elämäni yksinelävänä koronankurittamana yrittäjänä on kaikkinensa haasteellista. Koska Pate on hyvin sosiaalinen, minusta tuntuu, että se ansaitsee parempaa. Minulla ei ole aikaa touhuta iloisen, innokkaan nuoren koirani kanssa ja antaa sille huomiota niin paljon kuin se ansaitsisi. Vanhempi koirani on hyvin erilainen ja se viihtyy enemmän omissa oloissaan. Papparainen on myös erittäin rauhallinen ja tulee kaikkien koirien kanssa erittäin hyvin toimeen, joten se on helpompi saada myös tarvittaessa hoitoon.

Minkälainen koti olisi sitten toiveissa? Suurin toive on tietenkin rakastava ja kärsivällinen loppuelämän koti. Sellainen, joka ymmärtää hieman adhd piirteitä omaavan cairnin touhuja. Pate on hyvin huomionkipeä poika, joka kaipaa hellyyttä ja actionia. Uskon, että Pate sopii hyvin lapsiperheeseen tai miksei myös paljon kotona olevalle, mutta aktiiviselle pariskunnalle. Omakotitalo olisi varmasti paras asumismuoto, mikäli alkuun ilmenee eroahdistusta. Ja toivonkin, ettei Pate joutuisi olemaan paljon yksin. Että sen kanssa touhuttaisiin. Sitä se kaipaa. Pate on hyvin avoin, rohkea ja iloinen luonne. On käynyt kenneliiton luonnetesteissä, joissa pärjäsi kotikoiraksi hyvin. Lisäksi Pate on viiden pentueen isä. Näyttelyissä se ei ole käynyt, mutta osallistunut rotukatselmukseen, jossa todettu sopivaksi jalostukseen.

Mikäli sydänalassasi läikähti ja uskoisit olevasi Paten kiintymyksen ja varauksettoman rakkauden kohde, ota yhteyttä. t.s.kuusisto(at)gmail.com 

10-vuotias Alpo cairn Salossa etsii uutta kotia.

Alpo on tottunut lapsiin ja toisiin koiriin. Vanhempien uroskoirien kanssa ei tule hyvin toimeen, ellei ole leikattuja. Alpoa ei ole kastroitu. Alpolla on 2-vuotias uroscairn kaverina.

Ollaan asuttu kerrostalossa, rivitalossa ja omakotitalossa. On kova vahtimaan ja räksyttää aitauksessa ohikulkijat ja muut epäilyttävät asiat.

Alpo on pennusta asti ollut aika haastava. Tai siis varmaankin on meissä  kasvattajina suurin vika. Ei anna ottaa suusta pois leluja/luita, omistushaluinen ja puree, jos kokee ahdistusta.

Alpo on lapsirakas, nauttii rapsutuksista ja huomiosta, palloleikeistä ja juoksutuksestakin vielä. Mutta jos kokee ahdistusta, saattaa käydä kiinni. Meidän vauva sai juuri pureman poskeen, kun hän kävi huomaamatta ottamassa Alpon karvoista kiinni.

Emme uskalla pitää Alpoa enää, koska vauvaa ei pysty jatkuvasti vahtimaan. Alpo tarvitsee omaa rauhaa ja veikkaamme että hän on ahdistunut jo kaikesta pikkulapsiperhehälinästä.

Paras paikka Alpolle olisi koti, jossa on vähän isompia lapsia, jotka ymmärtävät ettei Alpoa saa häiritä, ja joiden leluja ei ole pitkin lattioita. Alpo rikkoo huomiohakuisuudessaan lasten leluja eikä anna ottaa niitä irti kuin satunnaisesti herkkujen avulla. Tai koti, jossa on vanhempi pariskunta/ ihminen, joka kaipaa seurakseen uskollisen ystävän kainaloon köllötelemään. Alpo on ihana, itsepäinen ja meille todella rakas. Haasteita vaan on liikaa, kun pitäisi yhdistää ”vanha” koira uudelleen vauvaperhe-elämään.

Yhteyden otot aino.ilkko(at)gmail.com