Erikoisnäyttely 11.6.2016

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Erikoisnäyttely 11.6.2016

11.6.2016

Olette kaikki lämpöisesti tervetulleita viettämään ihanaa kesäpäivää
cairnien omaan erikoisnäyttelyyn Kaarinaan Tuorlan majatalon pallokentälle 11.6.2016!

 

Tulokset | Results

 

nayttelyt_erkkari_2016

Ilmoittautumislomakkeen voit tulostaa täältäARVIOITU ARVOSTELUAIKATAULU (102)

Babyt ja pennut klo 9:00

 • Babyurokset (4)
 • Pentuluokan urokset (3)
 • Babynartut (7)
 • Pentuluokan nartut (4)

Urokset noin klo 10:30

 • Junioriluokka (7)
 • Nuorten luokka (3) 
 • Avoin luokka (11)
 • Valioluokka (11)
 • Veteraaniluokka (2)

Ruokatauko noin 12:50–13:30

Nartut noin klo 13:30

 • Junioriluokka (6)
 • Nuorten luokka (8)
 • Avoin luokka (16)
 • Valioluokka (10)
 • Veteraaniluokka (10)


Kasvattajaluokat (8) noin klo 16:15

Jälkeläisluokat (4)

 Saamme vieraaksemme cairnmaailman arvostetut tuomarit Jeanette Smithin Skotlannista ja Ruth Parker-Tuckerin Englannista, molemmat arvostelevat ensimmäistä kertaa Suomessa. Toivomme, että tuotte heille paljon suomalaisia kauniita koirianne esille. Arvostelu alkaa klo 9.00. Tulethan sinäkin mukaan!

Jos tulette ensimmäistä kertaa, tai joku asia on epäselvää ja uutta, ottakaa yhteyttä Mika Huolmaniin, hän neuvoo mielellään: mmhuolman(at)gmail.com tai p. 040 482 8533.

Tuorla sijaitsee noin 13 kilometriä Turusta Uudenmaantietä / vanhaa Helsingintietä, tie numero 110, suoraa eteenpäin Kaarinan keskustan ohi. Navigaattoriin osoite Tuorlantie 1, Kaarina.

Näyttelymainoksen alapuolella (tällä sivulla) on linkki ilmoittautumislomakkeeseen, lähettäkää se ja kopio maksukuitista Eeva Panttilalle 18.5. mennessä.
Ilmoittautumislomakkeen voi lähettää joko sähköpostilla erkkari(at)cairnterrierikerho.fi tai postilla Eeva Panttila, Otsontie 14, 21250 Masku.
 

Ruokailu Tuorlan Majatalossa
Majatalo on kuuluisa hyvästä ruoastaan. Saimme neuvoteltua edullisen hinnan cairnväelle näyttelypäivän lounaalle. Ilmoita näyttelyilmoittautumisen yhteydessä, montako aikuista ja lasta syö. Ilmoita myös mahd. erikoisruokavaliosi.

Lounas: salaatteja, raasteita, jauhelihamureke, sienikastike, feta-kasvispaistos, keitinperunat, leivät, levitteet ja ruokajuomina vesi,  
maito, kotikalja ja mehu sekä jälkiruokana raparperikiisseli ja kanelivaahto. Lounaan hinta on 11,50 €/ aikuiset ja lapset 4-12 v. puoleen hintaan, alle 4-vuotiaat 1 €/ikävuosi.
 

Majoittuminen
Olemme varanneet majoituskiintiön kahteen Turun hotelliin, kannattaa varata huoneet ajoissa, koska Turussa on muitakin isoja tapahtumia samana viikonloppuna.

Scandic Julia
Eerikinkatu 4, 20100 Turku
p. 02 336 000, email: julia@scandichotels.com

Yhden hengen huone  99 €
Kahden hengen huone 109 €
Lemmikilisä 10 € (lemmikkilisä on aina se sama riippumatta koirien lukumäärästä)

Original Sokos Hotel Hamburger Börs
Kauppiaskatu 6, 20100 Turku
Keskusmyyntipalvelu palvelee varausasioissa ma-pe klo 8.00-20.00   
p. 020 123 4600, email: sokos.hotels@sok.fi

Yhden hengen huone 98 €
Kahden hengen huone 108 €
Lemmikkilisä 10 €/vrk

Muistakaa mainita sana “CAIRN” varauksen yhteydessä, että saatte tämän halvemman hinnan.
 

Valokuvaus näyttelypaikalla
Näyttelypaikalla kuvataan erikseen jokainen luokassaan sijoittunut koira erillisessä kuvauspisteessä. Kehässä otetaan tuomarin kanssa vain ROP- ja VSP -kuvat. Koirien omistajat saavat kuvat myös itselleen. Muutkin kun sijoittuneet koirat voivat tulla valokuvauttamaan koiransa edulliseen 5 euron hintaan.


Tuomarit


Jeanette Smith, kennel Rocasovale

Olen aina rakastanut koiria, alkuaikoina etupäässä saksanpaimenkoiria. Kun mieheni lupasi tyttärellemme Carenille cairnterrierien syntymäpäivälahjaksi, en siis ollut ensin kovin ilahtunut asiasta. Ainoa cairn, jonka silloin tunsin, asui samalla kadulla kanssamme ja ryntäili portille aina, kun kuljin siitä ohi. Ajattelin, että niiden kaikkien täytyy olla räksyttäjiä, mutta näin ei ollutkaan, kuten pian sain huomata. nayttelyt_erkkari_2016_tuomari_jeanette

Matkustimme 1977 Slamannaniin Nan Simpsonin luo, missä tapasimme Pennyn. Hän oli vehnänvärinen pentu. Rakastuimme häneen heti, kun näimme hänet. Siitä alkoi rakkauteni cairnterriereihin.

Penny ei ollut näyttelykoira, ostimme hänet kotikoiraksi, mutta  Caren koulutti hänet ja yhden saksanpaimenkoiramme Rockyn tokoon. Kokeissa cairnimme Penny voitti Rockyn. Astutin Pennyn S MVA Discovery of Pinetopilla, jonka omisti Sally Latto (Ogle). Siitä pentueesta pidimme yhden uroksen ja yhden nartun, Morkin ja  Monan. Vaikka  Mona  pärjäsikin muutaman kerran näyttelyissä, hän ei viihtynyt siellä varsinaisesti. Sen sijaan Morkia, Rocasovale Regal Escortia esitti toinen tyttäreni Angela ja heillä oli mukavaa yhdessä ja Mork pärjäsi niin Open Showssa kuin serttinäyttelyissäkin. Morkista tuli ensimmäinen koirani, joka sai  ”Studbook numeron”.

Kerran ollessamme Sally Latton luona astuttamassa narttuamme, kysyin häneltä pentua, jonka kanssa voisin mennä näyttelyihin. Ostimmekin pian Pinetop Playtimen, joka oli Playboyn sisko. Playtime oli ihana syvänpunainen narttu ja siitä tuli minun kantanarttuni. Astutimme hänet CH Stanedykes Petellä ja pentueessa oli 4 pentua, kaksi urosta ja kaksi narttua. Kaikki voittivat serttinäyttelyissä. Parhaiten pärjänneet olivat Rocasovale Fiddlers Drum (Bret) ja Rocasovale Delta Dawn (Purdy). Hän oli ensimmäinen cairnini, joka voitti varasertin. Olen tyytyväinen niiden cairnien laatuun, joita olen esittänyt. Olen ehkä vähän valikoiva toisinaan, mutta jos en itse ole tyytyväinen siihen koiraan, jota esitän, miten voisin odottaa   tuomarin   sijoittavan   sen.   Menestynein  cairnini  on  CH  Rocasovale  Razzle  Dazzle  (Raz). Häntä oli ilo esittää ja hän antoi kehässä kaikkensa.  Jännittävin  ja  hienoin  voittoni  hänen kanssaan oli vuonna 2011, kun hän voitti Cruftsissa urosten sertin. Tuomarina oli Norma Newton. Aloitin tuomaroinnin vuonna 1983 ja jaoin  ensimmäiset  serttini  vuonna  2000  Border  Unionin  näyttelyssä.  Olen  arvostellut  monissa serttinäyttelyissä sen jälkeen ja ulkomailla  Norjassa  ja  Ruotsissa.  On  suuri  etuoikeus  ja  kunnia   tulla   kutsutuksi   tuomariksi   Suomen Cairnterrierikerhon  erikoisnäyttelyyn.  Odotan innolla  arvostelutehtävääni.  Kun arvostelen, haluan nähdä tasapainoisen cairnin, jolla on hyvä selkälinja, hyvä hännänkiinnitys ja joka pystyy liikkumaan kehässä hyvällä askelpituudella. Lisäksi haluan nähdä hyvän pään ja ilmeen, jossa on selvä sukupuolileima.


Ruth Parker-Tucker, kennel Uniquecottage

Olen ollut niin onnekas, että satuin syntymään cairnien pariin. Cairnit ovat aina olleet keskeisessä osassa elämässäni.

Uniquecottage-kennelillä on hyvin pitkä ja tunnettu historia edesmenneen äitini Judy Parker-Tuckerin (os. Marshall) johtamana. Nykyisin Uniquecottage on paljon pienempi ja valikoivampi kennel johtuen muista työvelvoitteistani. Se on säilynyt ihanana rauhan saarekkeena, jonne vierailijat ovat erittäin tervetulleita.

Yksi ensimmäisistä Uniquecottage-cairneista, joka teki minuun huomattavan vaikutuksen lapsuudessani, oli Englannin valio Early-Bird od Uniquecottage (Ch. Heshe Donavon X  Avenelhouse Cinderella), joka ei ainoastaan täyttänyt nayttelyt_erkkari_2016_tuomari_ruthrotumääritelmää, vaan sillä oli myös mitä ihanin tempperamentti ja josta tuli fantastinen jalostusnarttu. Monet nykypäivän jalostuslinjoista polveutuvat tästä nartusta. Muutaman kuukauden nuorempi kuin oli Early-Bird, oli CH Uniquecottage Gold Wings (Ch. Avenelhouse Cloth of Gold X Uniquecottage Wingletang). Se oli hienon punainen ja eri tyyppinen, mutta aivan yhtä hyvä. Tästä kehkeytyi monia mielenkiintoisia ja pitkiä keskusteluja äitini ja minun välillä  siitä, kumpi oli parempi ja miksi.

Näistä muodostui erinomainen perusta näkemyksille erilaisista cairntyypeistä ja rotumääritelmän tulkinnoista. Early-Bird ja Wings inhosivat toisiaan koko elämänsä ajan, mikä teki näyttelymatkoista sangen mielenkiintoisia!

Nuoruuteni aikana olin onnekas, sillä sain vierailla  monissa viimeisistä suurista ja perinteikkäistä kenneleistä kuten Redletter, Felshot Rossarden,Toptwig, ja lähellä meitä sijainneesta Avenelhouse-kennelistä tuli oikeastaan toinen kotini. Kaikki tämä mahdollisti sen, että minulle kehittyi hyvä näkemys kaikista näistä kenneleistä.

Arvostelin ensimmäisen Open Showni 18-vuotiaana ja jaoin ensimmäiset serttini muutamaa vuotta myöhemmin. Siitä lähtien olen arvostelut säännöllisin väliajoin mukaan lukien Cruftsin näyttelyn vuonna 2007. Ulkomailla olen arvostellut cairneja Ruotsissa, Hollannissa, Tanskassa ja Australiassa. Olen ollut Cairn Terrier Associationin hallituksen jäsen 1980-luvun puolivälistä lähtien. Minulle on suuri kunnia tulla kutsutuksi arvostelemaan cairneja erikoisnäyttelyynne 2016,  kiitos paljon!

Tiedot

Päivämäärä:
11.6.2016

Järjestäjä

Cairnterrierikerho / Erikoisnäyttelytoimikunta 2016

Tapahtumapaikka

Tuorlan majatalo
Tuorlantie 1
Kaarina,
+ Google Map