Luolailta Kokkolassa

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luolailta Kokkolassa

18.9.2014 @ 18:00 - 21:00

5€

Cairnterrierikerho ry järjestää jäsenilleen luolaillan Kokkolassa 18.9.2014.

Luolissa lymyileviä kettuja, mäyriä ja supikoiria metsästetään tarkoitukseen sopivien koirien avulla. Koirien taipumusta ja riistaviettiä voi koetella keinoluolilla. Luolakoiriksi sopivat monet siihen varta vasten jalostetut terrierit, myös cairnterrieri. Terrieri-nimi viittaakin maassa työskentelevään koiraan, sillä se juontuu latinankielisestä sanasta terra, maa.

Ensimmäinen kosketus riistan kanssa tulee suorittaa valvotusti. Ensimmäisellä harjoituskerralla koira voi tutustua häkissä olevaan kettuun, koiria ei päästetä ketun kanssa yhteyteen, vaan haukutetaan läpän takaa. Jos koiran riistavietti on herännyt, koira alkaa yleensä haukkua kettua. Koiraa pitää kehua ja innostaa, jotta se tietää tehneensä oikein. Kun koira innostuu kunnolla, on harjoitus syytä lopettaa siihen. Jos koira ei osoita mitään kiinnostusta kettua kohtaan, on syytä antaa ajan kulua. Koiran riistavietin herääminen on yksilöllistä. Kaikki eivät ole samanikäisinä valmiita.

Tarkoituksena on siis tutustua rodullemme ominaiseen luolatoimintaan keinoluolaston merkeissä. Hinta on per koirakko on 5 euroa. Tapahtuma on pääasiassa tarkoitettu koirakoille, jotka eivät ole aiemmin keinoluolastoon tutustuneet ja joille luolatoiminta ei ole tuttu asia. Mikäli paikkoja jää jäljelle, mukaan mahtuu toki aiemmin luolastossa vierailleitakin.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Susanne Känsäkangas p. 050 577 0199 (alkaen 11.9.). Max 3 koiraa / hlö.

Maksu maksetaan paikan päällä. Aloitamme klo 18.00 ja illan kesto riippuu koirakkojen määrästä. Ilmoittautumisen yhteydessä saat tarkempaa tietoa aikataulusta sekä luolaston osoitteen.

Tervetuloa mukaan!

Hallitus

Tiedot

Päivämäärä:
18.9.2014
Aika:
18:00 - 21:00
Hinta:
5€

Järjestäjä

Cairnterrierikerho ry / Susanne Känsäkangas
Puhelin:
050 577 0199
Sähköposti:
susanne.kansakangas(at)cairnterrierikerho.fi

Tapahtumapaikka

Kruunupyyn keinoluolasto
Djupsjövägen 131
Kruunupyy, 68700
+ Google Map