Luolapäivät Pöytyällä

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luolapäivät Pöytyällä

27.9.2014 @ 12:00 - 16:00

5€

Cairnterrierikerho ry järjestää jäsenilleen luolapäivät Pöytyällä (Kyrössä) 27.-28.9.2014.

Luolissa lymyileviä kettuja, mäyriä ja supikoiria metsästetään tarkoitukseen sopivien koirien avulla. Koirien taipumusta ja riistaviettiä voi koetella keinoluolilla. Luolakoiriksi sopivat monet siihen varta vasten jalostetut terrierit, myös cairnterrieri. Terrieri-nimi viittaakin maassa työskentelevään koiraan, sillä se juontuu latinankielisestä sanasta terra, maa.

Ensimmäinen kosketus riistan kanssa tulee suorittaa valvotusti. Ensimmäisellä harjoituskerralla koira voi tutustua häkissä olevaan kettuun. Jos koiran riistavietti on herännyt, koira alkaa yleensä haukkua kettua. Koiraa pitää kehua ja innostaa, jotta se tietää tehneensä oikein. Kun koira innostuu kunnolla, on harjoitus syytä lopettaa siihen. Jos koira ei osoita mitään kiinnostusta kettua kohtaan, on syytä antaa ajan kulua. Koiran riistavietin herääminen on yksilöllistä. Kaikki eivät ole samanikäisinä valmiita.

Tarkoituksena on siis tutustua rodullemme ominaiseen luolatoimintaan keinoluolaston merkeissä. Mukaan mahtuu molempina päivinä 15 koirakkoa ja hinta per koirakko on 5 euroa. Tapahtuma on pääasiassa tarkoitettu koirakolle, jotka eivät ole aiemmin keinoluolastoon tutustuneet ja joille luolatoiminta ei ole tuttu asia. Mikäli paikkoja jää jäljelle, mukaan mahtuu toki aiemmin luolastossa vierailleitakin.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Satu Wallenius p. 050 400 2767 iltaisin klo 18 jälkeen (alkaen 3.9.). Max 3 koiraa / hlö.

Maksu maksetaan paikan päällä. Aloitamme molempina päivinä klo 12.00 ja päivän kesto riippuu koirakkojen määrästä, arvio noin nelisen tuntia. Pöytyän keinoluolasto sijaitsee osoitteessa Mäyrätie 102, 21800 Kyrö.

Tarkoituksena on saada järjestettyä luolapäivä syksyn aikana myös Oulun, Kokkolan ja Itä-Suomen suunnalla. Näistä lisätietoja myöhemmin, mikäli saamme yhteistyön järjestymään paikallisen tahon kanssa.

Tervetuloa mukaan!

Hallitus

Tiedot

Päivämäärä:
27.9.2014
Aika:
12:00 - 16:00
Hinta:
5€

Järjestäjä

Cairnterrierikerho ry / Satu Wallenius
Puhelin:
0400 238 829
Sähköposti:
satu.wallenius(at)cairnterrierikerho.fi

Tapahtumapaikka

Pöytyän keinoluolasto
Mäyrätie 102
Kyrö, 21800
+ Google Map