MH-luonnekuvaus westieille ja cairneille

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

MH-luonnekuvaus westieille ja cairneille

27.10.2018 - 28.10.2018

Westiekerho ry ja Cairnterrierikerho ry yhdessä järjestävät MH-luonnekuvauksen 27.-28.10.2018 Heinolassa (Saksalan Seikkailukeskus, Viilajärventie 199, 18300 Heinola).

MIKÄ ON MH-LUONNEKUVAUS? 
MH = Mentalbeskrivning Hund. MH-luonnekuvauksella kerätään tietoa koiran käyttäytymisestä MH-luonnekuvauksen järjestämisohjeessa määritellyissä tilanteissa. Kuvaustapahtumassa kirjataan ylös koiran reaktioita ja saamaan tietoa koiran periytyvistä luonteen ja persoonallisuuden piirteistä. Koiran luonne ja persoonallisuus vaikuttavat sen kykyyn selviytyä arjessa ja sen mahdollisissa erityisissä käyttötarkoituksissa.

Tarkastelemalla rodun kuvaustuloksia, saadaan tietoa rodulle tyypillisestä luonteesta. Jotta rodun luonteesta saadaan kattava ja todellisuutta vastaava kuva ja kerättyä tietoa voidaan hyödyntää jalostuksessa (jalostusvalinnoissa ja jalostuksen ohjauksessa) sekä jalostuksen seurannassa.

MH-luonnekuvaustulokset (myös luonnetestitulokset) ovat nähtävissä Kennelliiton nettisivuilla KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä. Yksittäisen koiran MH-kuvaustulosta voidaan tarkastella sekä yksilönä, että rodulle tyypilliseen ja ihanneluonnekuvaan (ihanneprofiili) verrattuna. Ihanneprofiili kuvaa rotumääritelmään ja rodun käyttötarkoitukseen perustuvat käyttäytymisreaktiot ihanneintensiteetteineen (eli ihannevoimakkuuksineen). Ihanneprofiili on rotukohtainen, ja se kuvaa, miten rodun tulisi käyttäytyä tietyssä tilanteessa eli mikä on ihannetapa toimia kyseisessä tilanteessa.

Koiranohjaajalle annetaan kuvauksen päätyttyä kirjallisen täytetyn kuvauslomakkeen lisäksi suullinen palaute, jossa kerrotaan miten koira reagoi eri osioissa. Yhteenvetona kuvaustuloksista kerrotaan havaintoja koiran sosiaalisuudesta, uteliaisuudesta, peloista, aggressioista, jäljelle jäävistä reaktioista, leikistä (alussa/lopussa), miten koira tarttui esineeseen ja miten koira reagoi laukauksiin. Kuvaustulos tallennetaan OmaKoiraan koiran tietoihin.

OSALLISTUMISOIKEUS: 
Osallistumisoikeus on Kennelliiton tai sen hyväksymään koirarekisteriin merkityillä puhdasrotuisilla koirilla, jotka ovat vähintään 18 kuukauden ikäisiä. Koiran tulee täyttää Kennelliiton kulloinkin voimassa olevat rokotus- , tunnistusmerkintä – ja antidopingsäännöstön vaatimukset. Koira voi osallistua MH:een vain yhden kerran.

MH-luonnekuvaukseen ei voi osallistua koira, jolla on juoksu tai narttu 30 vrk ennen synnytystä ja alle 75 vrk synnytyksen jälkeen eikä sairas koira.

OSALLISTUVIEN KOIRIEN MÄÄRÄ: 
Kuvaukseen voidaan ottaa 10+10 koiraa viikonlopun aikana ja etusija on Westiekerho ry:n ja Cairnterrierikerho ry:n jäsenillä 7.10.2018 saakka. Mahdollisia vapaita paikkoja muille voi tiedustella 9.10.2018 alkaen. Muut rodut ja ei ko. yhdistysten jäsenet voivat ilmoittautua jonoon jo koko ilmoittautumisajan.

KUVAAJAT ja TESTIOHJAAJA: 
Kuvaajina toimivat Heidi Kaatiala ja Anna Aaltonen, testiohjaajana Anu Hujala ja vastaavana koetoimitsija Tuula Rissanen.

ILMOITTAUTUMINEN: 
Varaa koirallesi kuvauspaikka ensin puhelimitse, jonka jälkeen varsinainen ilmoittautuminen tapahtuu Virkku.net -järjestelmän kautta. Puhelinvarauksessa saat lisätietoja ja Virkkuun ilmoittautumista varten salasanan.

OSALLISTUMISMAKSU: 
Osallistumismaksu MH-kuvaukseen on 95,00 €. Paikka vahvistuu lopullisesti vasta, kun osallistumismaksu näkyy tilillä tai olet toimittanut kuittikopion sähköpostiin, jonka osoitteen saat ilmoittautuessasi.

Osallistumismaksu maksetaan Westiekerhon tilille: FI28 5541 2820 0198 76 ja tiedonantokenttään tieto: MH2018 + osallistujan nimi + koiran virallinen nimi.

ILMOITTAUTUMISTEN VASTAANOTTO JA TIEDUSTELUT: 
Tuula Rissanen, P. 050 355 3064 (arki-ilt. klo 17-20 ja viikonloppuisin)

 

Tiedot

Alkaa:
27.10.2018
Loppuu:
28.10.2018

Tapahtumapaikka

Saksalan Seikkailukeskus
Viilajärventie 199
Heinola, 18300
+ Google Map