Porkkana 2016

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Porkkana 2016

26.8.2016 @ 17:00 - 28.8.2016 @ 14:00

Taas se tulee!

Porkkana 2016

26.-28.8.2016
Marttinen, Virrat

 

 MEJÄ
Koirakeilaus
Motivointiklinikka & temppukoulu
Luennoitsijana Tommy Wirén

 

Cairnien harrasteviikonloppu
Cairnterrierikerhon harrasteviikonloppu Virroilla 26.-28.8.2016 sisältää tutustumista eri lajeihin sekä Tommy Wirénin luennon. Koko viikonlopun ohjelma on tarkoitettu kaikentasoisille koirakoille, ei siis tarvitse olla aiempaa kokemusta lajeista tai koiran kanssa harrastamisesta. Viikonlopun aikana jokainen koirakko pääsee tutustumaan kaikkiin tarjolla oleviin lajeihin.

Luento
Porkkanan toivottu tähtiluennoitsija ei juuri esittelyjä kaipaa. Eläinkouluttaja ja konsultti Tommy Wirén on eläinkoulutuksen pitkänlinjan ammattilainen. Hän on työskennellyt eläinkoulutuksen parissa lähes kolmenkymmenen vuoden ajan eläinkouluttajana, konsulttina sekä valmentajana. Tommy Wirénin erityisosaamisalueita ovat koirien kouluttamisen lisäksi villieläinten koulutus, ihmisten valmentaminen ryhmissä sekä yksilötasolla, luennoiminen ja koulutustekniikan workshopit (kanakurssit). Tommy Wirén on keskittynyt erityisesti työkoirien sekä eläinalan ammattilaisten kouluttamiseen.

Motivointiklinikka & temppukoulu
Haluatko oppia lisää palkkaamisesta ja motivoinnista? Haluatko parantaa suhdettanne? Koska koiraa ei haluta eikä voida pakottaa, motivointi on oleellista koiran kouluttamisessa. Iloisesti tottelevaisen koiran saat, kun motivoit ja palkitset koiraa oikein. Motivoinnin tarkoituksena on saada koira innostumaan ja kiinnostumaan opetettavasta asiasta. Motivoinnin avulla koiran ja ohjaajan välille syntyy kontakti ja koira oppii paremmin, toimii innokkaammin ja jaksaa harjoitella pidempään.

Omalle koiralle on kiva opettaa temppu tai pari omaksi iloksi tai vieraiden riemuksi. Pian saattaa huomata, että koira onkin varsin taitava temppuilija ja tekee useamman tempun peräjälkeen. Sitten saattaakin huomata treenailevansa koiratanssin alkeita. Hups!

Salla Haavisto saapuu Porkkanan vierailevaksi kouluttajaksi. Sallalla on valkoisia länsiylämaanterrierejä, joiden kanssa hän on puuhaillut mm. koiratanssin parissa jo vuosia. Sallalla on rutkasti kokemusta terrierien sielunmaailmasta ja hän löytää kikkakolmoset porkkanahäntien motivointiin.

Koirakeilaus
Koirakeilaus on hauskanpitoa koiran kanssa.  Laji on supisuomalainen. Tässä lajissa ei aika merkitse mitään ja tyyli on vapaa – mitä persoonallisempi tyyli, sitä parempi. Koirakeilauksen ydin on sen iloisuus ja että se on avoin aivan kaikille koirille.

Laji tarjoaa hyvää aktivointia koiran aivokopalle ja mukavan tavan tehdä jotain yhdessä koiran kanssa. Ihmisille on helppo opettaa koirakeilauksen varjolla se, miten koiria opetetaan. Omistaja näkee, miten koira oppii ja miten koulutus etenee sekä sen, millä vauhdilla toimintaa kannattaa lisätä.

Koirakeilauksen saloihin meidät opastaa Suvi Ruuhonen, jolla on kotona kaksi cairn-rouvaa. Suvilla on pitkä kokemus rally-tokosta, niin kouluttamisen, kisaamisen että tuomaroinnin osalta.

MEJÄ (metsästyskoirien jäljestämiskoe)
MEJÄ on lyhenne metsästyskoirien jäljestämiskokeesta. Sen tarkoituksena on selvittää koiran kyky seurata haavoittuneen riistaeläimen verijälkeä. Luonnostaan koira käyttää hajuaistiaan lähes kaiken uuden tutkimiseen ja havainnointiin. Mikäpä sen parempaa kuin valjastaa tuo vaistonomainen tapa hyöty- ja harrastus-käyttöön. MEJÄ on mielenkiintoinen harrastus- ja koemuoto.

Viikonlopun aikana tutustumme lajiin. Jokainen koira pääsee ajamaan lyhyen harjoitusjäljen, jolloin ohjaaja näkee, miten koira reagoi. Harjoittelemme myös jäljen tekoa. Vetäjänä toimii Merja Pehkonen.

Info
Viikonlopun aikana majoitutaan Marttisen lomasaaren hirsihuviloissa, joissa on 3-4 kahden hengen makuuhuonetta, yhteinen oleskelutila ja sauna. Myös omassa asuntoautossa/-vaunussa majoittuminen sekä ilman majoitusta osallistuminen ovat mahdollisia.

Osallistumismaksu sisältää majoituksen valitussa vaihtoehdossa, ruokailut (perjantaina iltapala, lauantaina aamupala, lounas ja iltapala sekä sunnuntaina aamupala ja lounas), luennon, kaikki lajikoulutukset sekä lauantain yhteissaunan.
Harrasteviikonlopun hinta per henkilö on 170 € 2-hh omin liinavaattein / 210 € 1-hh (mahdollinen mikäli tilaa jää) / 120€ omassa asuntoautossa/-vaunussa / 95€ ilman majoitusta.

Mukaan voi ottaa useamman koiran. Koulutukset ovat pienryhmissä ja useamman koiran kanssa olevat osallistujat voivat itse päättää, minkä koiran kanssa mihinkin koulutukseen osallistuvat.

Sitovat ilmoittautumiset 1.4.-30.4.2016 sähköpostilla osoitteeseen merja.pehkonen(at)welho.com. Mainitse ilmoittautuessasi majoitusvaihtoehtosi (2hh/ mahdollinen toive yhden hengen huoneesta/asuntoauto/ei majoitusta), mahdolliset erityisruokavaliot, mikäli olet aiemmin harrastanut jotain näistä lajeista, ilmoita myös, minkä verran olet lajia harrastanut.

Huomioi, että nartut eivät voi osallistua juoksuaikana, jotta muilla koirakoilla säilyy treenirauha. Tarvittaessa paikalta löytyy rajoitettu määrä lainakoiria treenikaveriksi.

Paikat on ensisijaisesti varattu treenaaville (2-hh) sekä asuntovaunullisille ja omaa majoitusta käyttäville. Minimiosallistujamäärä on 20, jotta tapahtuma toteutuu. Lisätietoja Elina Mauno elina.mauno(at)elisanet.fi tai p. 040 3062 480.

Tervetuloa mukaan!

Tiedot

Alkaa:
26.8.2016 @ 17:00
Loppuu:
28.8.2016 @ 14:00

Järjestäjä

Cairnterrierikerho / Porkkana-tiimi 2016

Tapahtumapaikka

Virrat: Marttisen lomasaari
Herrasentie 16
Virrat, 34800 Suomi
+ Google Map
Kotisivu:
http://www.marttinen.fi/fi/