Ruumiinavausavustukset

image_pdfimage_print

Ruumiinavaus on usein ainoa keino saada varmuus koiran kuolinsyystä. Se tulisi suorittaa aina, jos nuori koira menehtyy äkillisesti ilman selvää syytä, tai koira on ennen kuolemaansa / lopettamista sairastellut / oireillut poikkeuksellisesti eikä diagnoosi ole varma.

Cairnterrierikerhon hallituksen tekemän päätöksen mukaisesti rotuyhdistys maksaa cairnterrierille tehtävän ruumiinavauksen ja siihen liittyvät kustannukset mikäli:

  • alle 6-vuotias koira menehtyy äkillisesti ilman selvää syytä
  • alle 6-vuotias koira menehtyy tai joudutaan lopettamaan sairastelun päätteeksi, eikä sairaudelle / oireilulle ole varmaa diagnoosia

Maksaessaan koiran ruumiinavauksen kerho saa ruumiinavauslausunnon käyttöönsä ja diagnosoidut tapaukset liitetään yhdistyksen ylläpitämään sairaslistaan.

Lasku ja tutkimustodistus toimitetaan
Cairnterrierikerho / Sinikka Jokinen
Antinkuja 4 E 12
02230 Espoo
p. 040- 731 6093
sinikka.jokinen(at)cairnterrierikerho.fi

Miten toimitaan

1. Koiran ruumis tulee lähettää EVIRA:lle mahdollisimman nopeasti lopetuksen tai kuoleman jälkeen. Apua voi pyytää etukäteen eläinlääkäriasemalta tai rotuyhdistykseltä jos tuntuu, ettet kykene hoitamaan asiaa itse.

2. Koiran ruumis pakataan pahvilaatikkoon.

3. Mukaan täytetään  lomake, jonka voi tulosta  Eviran sivuilta.

4. Pahvilaatikko toimitetaan viipymättä Matkahuoltoon ja varmistetaan, että laatikko toimitetaan perille saman päivän aikana Eviran kylmiöön. Se ei saa jäädä säilytykseen Matkahuoltoon.
Lähetys toimitetaan osoitteseen:
Evira
PATO
TUTO
HELSINKI

Evirasta saa lisätietoja tarvittaessa p. 029 530 0400 (vaihde) / patologinen osasto.

Hyödyllisiä linkkejä:
www.evira.fi
www.koirangeenit.fi/