Uudet rokotusmääräykset voimaan helmikuun alusta

image_pdfimage_print

Kennelliiton rokotusmääräykset on päivitetty 1.2.2020 alkaen. Päivitetyn ohjelman mukaan koiralla tulee olla Kennelliiton alaisiin tapahtumiin osallistuessaan voimassa rokotus penikkatautia, parvovirusta, maksatulehdusta ja raivotautia vastaan. Aiempien rokotusmääräysten mukaan koiralta vaadittiin vain penikkatauti- ja raivotautirokotus.

Rokotusmääräyksiä on päivitetty muuttuneiden rokotuskäytäntöjen mukaisiksi. Suurin osa koirista rokotetaan jo nyt uusien määräysten mukaisesti. Jos olet epävarma siitä, ovatko koirasi rokotukset Kennelliiton uusien määräysten mukaiset, kannattaa rokotustiedot tarkistaa eläinlääkäriltä, joka rokotuksen on antanut.

Penikkatauti-, parvovirusripuli-, tarttuva maksatulehdus- ja kennelyskärokote (niin sanottu nelosrokote tai kolmoisrokote ja kennelyskärokote) suositellaan annettavaksi ensimmäisen kerran 12 viikon ikäiselle pennulle. Tehosterokote annetaan 4 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Ensimmäinen raivotautirokotus suositellaan annettavaksi noin 4 kuukauden ikäiselle pennulle. Kennelyskärokotteen uusimista suositellaan vuosittain, jos koira osallistuu tapahtumiin.

Jos koira sairastuu penikkatautiin, parvovirusripuliin, tarttuvaan maksatulehdukseen, kennelyskään tai muuhun vastaavaan tarttuvaan hengitystie- tai mahasuolikanavan tulehdukseen, koira ei saa olla läsnä tapahtumassa ennen, kun se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria. Loistartunnat on asianmukaisesti hoidettava ennen kuin koira voi olla läsnä tapahtumassa.

Alkuperäinen juttu ja lisätietoja tästä linkistä