Agility: Kevätterveiset

image_pdfimage_print

Agilitykevät on käynnistynyt vauhdilla. Halleilta on siirrytty ulkokentille harjoittelemaan ja agilitykilpailujen lähtölistoilla vilahtelee cairneja koko ajan enemmän. Muutama uusi koira on päässyt leimaamaan kisakirjansa ja luokkanousuistakin on kuultu huhuja. Toivotamme menestyksekkäitä kesäratoja, mutta ennen kaikkea antosia ja hauskoja hetkiä harjoitus- ja kisakentillä. Muistakaa sekä koiran että ohjaajan huolellinen nesteytys kesäkuumalla.

Jokakesäinen agilityn suurtapahtuma Agirotu järjestetään 5.-6.7.2014 Janakkalassa, Turengin kylässä. Tapahtuma sisältää useita sekä virallisia että epävirallisia agilitykilpailuja, ja viikonlopun aikana kisataan avoimesta suomen agirotu2013_elinajanepamestaruudesta sekä juniori- ja senioriohjaajien paremmuudesta. Agirodun ehkä odotetuin ja ehdottomasti viihteellisin osuus on rotujoukkueviestit, joissa eri rodut joukkueina kisaavat toisiaan vastaan. Tänä vuonna Agirotuun on ilmoitettu neljä cairnjoukkuetta: Hippi, juppi ja pari punkkaria (KIL), Ota hippi kiinni (KIL), Taikaa ja rakkautta (ALO) ja Hyppivät hipit (ALO). Toivotamme hipahtaville cairnikoille lennokkaita ratoja ja hyvää meininkiä. Tapahtumaan on katsojilta vapaa pääsy, joten kannattaa ehdottomasti lähteä paikanpäälle kannustamaan. Tunnelmista lisää syksyn lehdestä. (Kuva viime vuoden Agirodun joukkuekisasta, jossa Nelli ja Elina Mauno omalla osuudellaan)

Jotta rotukarkelot olisivat jatkossakin mahdollisia, niin myös uusia tulokkaita on saatu lajiin tutustumaan, kun kerhon järjestämä cairnien tutustumiskurssi agilityyn on käynnistynyt. Riemu, Davo, Nero, Siiri ja Leevi ohjaajineen ovat osoittautuneet oiviksi agilitykoirakoiksi. Vauhtia ja naurua kurssilla piisaa, ja koirien sekä ohjaajien innostumista lajiin on hienoa seurata. Mukavaa kurssia ja toivottavasti näistä koirista kuullaan vielä lisää.

Käykääpä agilistit myös kurkkaamassa Facebookista ryhmää Agicairnit. Jos et vielä ole ryhmän jäsen, liity nyt. Ryhmässä siis keskustellaan ja vaihdetaan ajatuksia aksailusta porkkanahäntien kanssa.

 

Aurinkoisin Agilityterveisin Agilityvastaavat