Agirotu

image_pdfimage_print

Agirotu järjestettiin viimeisen kerran vuonna 2017. Tapahtuma oli jokakesäinen agilityn suurtapahtuma, jossa myös agilitya harrastavat cairnit omistajineen ovat kohdanneet sankoin joukoin. Agirodun yhteydessä on yleensä muutama virallinen startti jokaisessa luokassa, mutta itse päätapahtumina ovat epäviralliset Open Class – sekä joukkuekilpailut.

Open Class -kilpailun rata julkaistaan ennakkoon ja sitä voi harjoitella etukäteen mielin määrin. Itse kisassa rataan tutustumiseen on aikaa vain yksi minuutti. Kaikille tasoluokille on sama rata ja se kisataan tasoituskilpailuna eli ihanneaika määräytyy tasoluokan mukaan. Open Class -kilpailussa ratkaistaan myös cairnien vuoden rotumestari.

Joukkuekilpailussa yhden joukkueen muodostaa neljä koiraa. Saman rodun joukkueita voi olla useampikin. Joukkuekilpailut on jaettu säkäluokan mukaan kilpaileviin ja mölliluokkalaisiin. Cairneilla on ollut mukana perinteisesti useampi joukkue sekä kilpailevissa että mölleissä. (Mölleissä ei tarvitse osata kaikkia esteitä, eikä kisalisenssiä tarvitse olla.)

Agirodun yhtenä kohokohtana on pukukulkue ja -kilpailu, jossa jokainen jokainen joukkue on pukeutunut itse päättämänsä teeman mukaisesti. Kulkueen päätteeksi tuomaristo valitsee pukukilpailun voittajan. Cairnien joukkue voitti kilpailun vuonna 2011 teemalla Ihmemaa Oz.

agirotu_2011_pukukulkue1agirotu_2011_pukukulkue2