top of page

Cairnterrieri

- paras pikkukaveri

Cairn on rohkean ja avoimen luonteensa takia mainio seurakoira, iloinen ja ystävällinen. Tervetulohaukku vieraan saapuessa kuuluu, mutta pian tulija saa lipaisun poskelleen. Cairn on myös innokas leikkikaveri lapsille, usein kyltymätön pallonpelaaja. Luolakoiran rankkaan työhön sopivan rakenteensa ansiosta se on väsymätön ulkoilukaveri.

Tutustu rotuun - cairn on pieni sydämen valtaaja

Lisätietoja

Cairnin kanssa voit harrastaa monenlaisia lajeja.

Vielä muutama päivä aikaa ilmoittautua cairnien omaan ERIKOISNÄYTTELYYN
Viim. ilmoitt.päivä 19.5.

Alueellinen toiminta

Tutustu oman alueesi cairntoimintaan.
Ota yhteyttä aluevastaavaan ja ehdota, mitä voisitte alueellanne tehdä yhdessä.

Aktiivisena pikkukoirana cairn tarvitsee runsaasti toimintaa, ulkoilua ja leikkiä – ainakin nuori koira keksii kyllä ikävystyessään puuhaa itsekin, mutta sen touhut eivät välttämättä aina isäntää miellytä… Seuralliset cairnit viihtyvät useamman koiran laumassa. Hyvin usein käykin niin, että perheeseen tulee pian toinen koirakaveri.


Cairn on oivallinen agilitykoira, joskin terrierien tapaan vahvan oman tahdon omaavaa koiraa on hieman vaikeampi kouluttaa kuin perimältään palvelusalttiimman rodun edustajaa. Sopivassa ohjauksessa cairn menestyy kyllä tottelevaisuuskehissäkin.

Cairnterrieri vaatii toimintaa.

Cairnilla on metsästysvaistoa.

Metsästysvaisto on useimmilla yksilöillä tallella, myyrien ja hiirien metsästys sujuu taidolla. Tilaisuuden tullen saattaa cairn nykypäivänäkin tappaa supikoiran, ajaa tuntikausia jäniksiä tai uida vesilintujen perään. Luolakoirana cairn on suhteellisen harvinainen, mutta rodulla on oikeus luolakokeisiin, ja onpa cairnista saatu käyttövaliokin.

Cairnterrieri on iso koira pienessä koossa.

Cairn on vahvatahtoinen koira, joka tarvitsee johdonmukaisen kasvatuksen. 
Cairn on onnellinen, kun se saa olla oman perheen puuhissa mukana niin kotona, kotipihalla kuin metsässäkin. Cairn on hyvä kaveri veneretkillekin.

Karkeaturkkinen cairnterrieri

Cairnin turkki on kaksiosainen. Sillä on pehmeä pohjavilla, joka lämmittää koiraa ja karkea pääliosa, joka suojaa koiraa kosteudelta. Turkkia ei saa leikata, koska se muuttuu silkkiseksi, eikä enää suojaa koiraa. Arkitrimmauksen oppii itsekin tekemään tai käytä koirasi osaavalla cairntrimmaajalla.

Cairn Terrier

The best little pal in the world

bottom of page